Završena rekonstrukcija gornjeg dijela ulice Adema Buće

24.08.2021. 12:43 / Izvor: Akta.ba
Završena rekonstrukcija gornjeg dijela ulice Adema Buće

Završena je rekonstrukcija gornjeg dijela ulice Adema Buće, dužine oko jednog kilometra u naselju Buća Potok.

Završena je rekonstrukcija gornjeg dijela ulice Adema Buće, dužine oko jednog kilometra u naselju Buća Potok.

Rekonstrukcijom je urađena kompletna oborinska kanalizacija sa priključcima, te su na mjestima gdje je bilo potrebno izrađeni potporni zidovi sa potrebnim drenažama sa donje strane ceste. Saobraćajnica je po prvi put dobila pješačku stazu, a u sklopu projekta zamijenjene su telekomunikacijske instalacije, postavljene zaštitne ograde, horizontalna i vertikalna signalizacija, te je izgrađeno i autobusko stajalište.

Ovom ulicom se odvija javni gradski prevoz, vrši odvoz otpada prema gradskoj deponiji, a njezinom obnovom olakšana je komunikacija za veliki broj stanovnika, koji je svakodnevno koriste.

Prilikom rekonstrukcije ulice Adema Buće koja je rađena 2013. i 2014. godine, sanacija ovog dijela ulice nije se mogla raditi zbog nemogućnosti odvodnje oborinskih voda i nepostojanja kolektora. Nakon što je prošle godine izgrađena separatna kanalizaciona mreža u ulici Smaila Šikala stekli su se uslovi za sanaciju i preostalog dijela ulice Adema Buće.

Radove na rekonstrukciji ulice finansirala je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, dok je Općina Novi Grad, prema sporazumu sa Direkcijom implementirala projekat.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije