Potpisivan ugovor o izvođenju radova na izgradnji lokalne infrastrukture u Kladnju

27.09.2021. 15:16 / Izvor: Akta.ba
Potpisivan ugovor o izvođenju radova na izgradnji lokalne infrastrukture u Kladnju

Potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na izgradnji lokalne infrastrukture kroz asfaltiranje lokalnih cesta na području općine Kladanj upriličeno danas je u općini Kladanj.

Potpisivanje Ugovora o izvođenju radova na izgradnji lokalne infrastrukture kroz asfaltiranje lokalnih cesta na području općine Kladanj upriličeno danas je u zgradi općini Kladanj. 

Predmet pomenutog Ugovora je regulisanje međusobnih obaveza ugovornih strana Općine Kladanj, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Izvođača radova firmi  G.P."Nahonal-Gas" d.o.o Breza i "Holex" d.o.o Živinice.

Ukupna cijena radova predmetnog Ugovora iznosi 119.509,94 KM, a učesnici u finansiranju su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica sa 101.583,45 KM i Općina Kladanj u iznosu 17.926,49 KM.

Prema riječima Općinskog načelnika Jusufa Čavkunovića ovo je jedan od ugovora koji se realizuju u tekućoj godini, a koji će imati za cilj ravnomjeran razvoj lokalne zajednice kroz ulaganje u  infrastrukturu po svim mjesnim zajednicama i naseljenim mjestima na području općine Kladanj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije