Arapska investicija: U planu gradnja rezidencijalnog naselja Bojnik u Sarajevu

21.10.2021. 09:09 / Izvor: Akta.ba
naselje bojnik

Krajem septembra 2021. godine Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo usvojilo je Projektni program za izradu Urbanističkog projekta Rezidencijalnog naselja Bojnik.

Krajem septembra 2021. godine Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo usvojilo je Projektni program za izradu Urbanističkog projekta Rezidencijalnog naselja Bojnik.

Cilj izrade ovog provedbeno-planskog dokumenta je da se na području obuhvaćenom granicom Urbanističkog projekta „Reziđencijalno naselje Bojnik”, stvore planski uslovi za izgradnju stambenog kompleksa rezidencijalnog tipa, a na osnovu inicijative općine Novi Grad Sarajevo i zahtjeva arapskog investitora "Bahrain-Bosnia" d.o.o. Sarajevo.

Površina obuhvata projekta iznosi 2,64 ha, a smješten je u urbanom području općine Novi Grad Sarajevo u granicama građevinskog zemljišta. Prostorno i saobraćajno naselje je locirano između naselja Bojnik 2 i naselja Ahatovića. 

Kako se navodi u tekstu Projektnog programa, radi se o gradnji individualnih rezidencijalnih objekata, minimalne spratnosti P1 i SP1.

U skladu sa planom višeg reda, i zahtjevom investitora, najveći dio građevinskog zemljišta namijenjen je za individulano stanovanje, a preostali dio za zaštitno zelenilo i rekreaciju.

Predviđena ukupna površina parcela za izgradnju u predmetnom obuhvatu je 8.208 m2, dok je ukupna BGP svih planiranih objekata 4.260 m2. Predviđeno je 18 parcela.

Projektni program radio je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

Grafički prilog Osnovne koncepcije Urbanističkog projekta "Rezidencijalno naselje Bojnik" će do 26.10.2021. godine biti izložen u prostorijama Mjesne zajednice “Dobroševići”, ul. Ahatovićka br. 49, i na oglasnoj ploči Općine Novi Grad Sarajevo, dok će Projektni program u cjelosti dostupan javnosti putem zvanične web stranice Općine Novi Grad Sarajevo.

"Pozivamo građane, pravna lica kao i sve ostale zainteresovane subjekte da prisustvuju javnoj tribini u svrhu upoznavanja sa Projektnim programom za izradu Urbanističkog projekta Rezidencijalno naselje Bojnik", poručili su iz Općine Novi Grad.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije