Potpisani ugovori o finansiranju izgradnje infrastrukture u iznosu 140 hiljada KM

30.11.2021. 08:10 / Izvor: Akta.ba
infrastruktura

Ugovorima će biti obuhvaćena adaptacija i sanacija povratničkih kuća na području opštine Istočni Drvar.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš jučer je potpisao ugovore s načelnicima opština Istočni Drvar, Krupa na Uni, Ribnik i Kotor Varoš o finansiranju izgradnje infrastrukture na području ovih opština.

Ukupna vrijednost navedenih ugovora iznosi 140.000 maraka.

Ugovorima će biti obuhvaćena adaptacija i sanacija povratničkih kuća na području opštine Istočni Drvar, modernizacija tj. asfaltiranje dionice nekategorisanog puta D. Dubovik–Mraova kosa u dužini od 1520 m na području opštine Krupa na Uni, rekonstrukcija krovnog pokrivača društvenog doma u Gornjem Ribniku, kao i modernizacija puta Kotor Varoš–Bilice u dužini od 500 m na području opštine Kotor Varoš. 

Čordaš je ovom prilikom rekao da je Sekretarijat u proteklih nekoliko godina u ove opštine uložio preko 1,7 miliona maraka čime je, između ostalog, izgrađeno preko 40 individualnih stambenih objekata. 

Takođe je izjavio da je izvršena i sanacija puteva, obnovljeno je 6 vjerskih objekata i podržani su projekti u zanatstvu i poljoprivredi, kao i rad udruženja koji su od velikog značaja za izbjegla i raseljena lica, ali i povratnike u navedenim opštinama. 

Ovi projekti su dio redovnog programa rada Sekretarijata za 2021. godinu koji se finansira iz budžeta Republike Srpske. 

Načelnici pomenutih opština su istakli da su zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Sekretarijatom i da im mnogo znači podrška koju dobijaju od institucija Republike Srpske. 

"U prethodne tri godine Sekretarijat je u opštinu Kotor Varoš uložio skoro 1,4 miliona maraka, kako u obnovu putne infrastrukture tako i u izgradnju individualnih stambenih jedinica i obnovu vjerskih objekata, što je od velikog značaja za izbjegla i raseljena lica na području ove opštine i uveliko olakšava svakodnevni život ovoj kategoriji stanovništva", istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.   

Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije je potpisivanjem današnjih ugovora o finansiranju infrastrukturnih projekata u pomenutim opštinama još jednom pokazao da je čvrsto opredijeljen za dalju realizaciju projekata značajnih za poboljšanje života izbjeglih i raseljenih lica, kao i za rješavanje problema ovih kategorija stanovništva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije