Općina Ilidža mijenja regulacioni plan zbog izgradnje poslovnog objekta Ećo Company

07.03.2022. 08:43 / Izvor: Akta.ba
regulacioni stup

Općinsko vijeće Ilidža donijelo je odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna regulacionog plana "Stari Stup".

Općinsko vijeće Ilidža na 10. redovnoj sjednici održanoj u januaru, donijelo je odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna regulacionog plana "Stari Stup"- po skraćenom postupku - izgradnja poslovnog objekta, na lokaciji u ulici Joze Penave.

Odluka je objavljena u Službenim novinama Kantona Sarajevo 10. februara, u kojoj se navodi da se plan vrši na vlasničkoj parceli 890 K.O. Stup.

Vlasnik navedene parcele i investitor objekta je Ećo Company d.o.o. Sarajevo koji u sarajevskom naselju Stup, uz glavnu gradsku saobraćajnicu, gradi najveći i salon namještaja u regionu.

Izgradnja zgrade je već u završnoj fazi, a izmjene i dopune regulaciona plana rade se tri godine nakon izdavanja građevinske dozvole jer je investitor tokom izgradnje odstupio od Planom utvrđenog rješenja“.

ećo zgrada

"Izmjena i dopuna RP "Stari Stup" vrši se u navedenom obuhvatu, a u cilju stvaranja planskog preduvjeta za izgradnju poslovnog objekta na zemljištu označenom kao dio k.č. br. 890 K.O. Stup, Ilidža, na kojoj, važećim planskim dokumentom, nije planirana gradnja, a izmjenu je inicirala Općina Ilidža obzirom da je investitor već započeo izgradnju predmetnog objekta, te tokom izgradnje odstupio od Planom utvrđenog rješenja", navodi se u odluci.

Kako je ranije najavljeno, osim salona namještaja u ovom objektu će biti smještena direkcija firme Ećo Company, Inside dizajn studio, kao i centar za edukaciju u industriji namještaja.

Rok za izradu prijedloga plana je 30 dana od objavljivanja Odluke u Službenim novinama Kantona Sarajevo.

Javna tribina, tj. upoznavanje javnosti planira se organizovati do 15. marta 2022. godine, a usvajanje plana u aprilu 2022. godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije