okoliš

Investicije / URBANIZAM

Kreće uređenje obala Bosne u Vogošći i Zavidovićima

Agencija za vodno područje rijeke Save kreće sa uređenjem obala Bosne u Vogošći i Zavidovićima.

16.03.2022. 08:49 / Izvor: Akta.ba

Agencija za vodno područje rijeke Save kreće sa uređenjem obala Bosne u Vogošći i Zavidovićima. Ovim povodom su raspisana dva tendera u vrijednosti od oko 1,3 miliona KM. 

Što se tiče uređenja desne obale rijeke Bosne u Vogošći, predviđeni su radovi u Ulici Nova željeznička stanica uzvodno od mosta za Svrake.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, normalni profil je trapezno korito sa širinom u dnu od 30 metara i nagibom kosina 1:1,5.

"Vrijednost ovih radova je 512.000 KM bez PDV-a, odnosno 599.040 KM sa PDV-om. Rok za prijem ponuda je 11. april", navedeno je u tenderu. 

Kada je u pitanju uređenje korita Bosne u Zavidovićima, radovi se izvode na dionici od profila P3 do P15, dužine cca 335 metara.

"Vrijednost radova koji se izvode u Zavidovićima iznosi 641.000 KM bez PDV, odnosno 749.970 KM sa PDV-om", piše u tenderu. 

Navedeno je i da se pješačke staze rade u poprečnom nagibu od 1% da ne dolazi do zadržavanja vode na njima, rok za prijavu na ovaj tender je također 11.april. 


E.S. 

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#rijeke

#uređenje

#okoliš

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije