Potpisan Ugovor o izvođenju radova na vodosnabdijevanju prostorne cjeline Pašin Konak

03.04.2022. 08:08 / Izvor: Akta.ba
zavidovići

U Kabinetu općinskog načelnika potpisan je Ugovor o izvođenju radova na vodosnabdijevanju prostorne cjeline Pašin Konak – izgradnja rezervoara.

U Kabinetu općinskog načelnika potpisan je Ugovor o izvođenju radova na vodosnabdijevanju prostorne cjeline Pašin Konak – izgradnja rezervoara.

Ugovor su potpisali Općinski načelnik Hašim Mujanović i direktor PD "Porobić" d.o.o. Zavidovići Edin Porobić.

Nakon provedenog postupka javne nabavke za Izvođača radova izabrano je Privredno društvo "Porobić" d.o.o. Zavidovići sa ponuđenom najnižom cijenom radova u iznosu od 119.295,50 KM sa uračunatim PDV-om.

Izvođač se obavezuje da radove koji su predmet ovog Ugovora izvrši prema projektno-tehničkoj dokumentaciji, opisu, nacrtima, predmjerima i predračunu radova i ostalim uslovima utvrđenim u tenderskoj dokumentaciji.

Općinski načelnik Hašim Mujanović istakao je da projekat vodosnabdijevanja prostorne cjeline "Pašin Konak" zahtjeva značajna finansijska sredstva, te se nada da će za potpunu realizaciji projekta imati podršku i pomoć sa viših nivoa vlasti, kako bi stanovništvo ovog naseljenog područja što prije dobilo adekvatno vodosnabdijevanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije