Počela sanacija i iluminacija mosta (pasarele) Alipašin Most II

05.04.2022. 07:35 / Izvor: Akta.ba

Općina Novi Grad Sarajevo započela je realizaciju sanacije i iluminacije pješačkog mosta (pasarele), takozvanog "zelenog mosta" koji povezuje desni i lijevi dio općine Novi Grad.

Općina Novi Grad Sarajevo započela je realizaciju sanacije i iluminacije pješačkog mosta (pasarele), takozvanog "zelenog mosta" koji povezuje desni i lijevi dio općine Novi Grad. 

Most povezuje ulice Srđana Aleksića i Džemala Bijedića sa ulicom Safeta Zajke, vrlo je frekventan, i svakodnevno ga koristi veliki broj građana, jer se u njegovoj blizini nalaze dvije srednje škole, vrtić i MZ “Alipašin Most II”. 

Također, ovaj pješački most stanovnicima MZ "Alipašin Most" predstavlja kraći put do Alipašinog Polja, Otoke i drugih naselja s lijeve strane novogradske općine. 

"Trenutno rasvjeta na mostu ne postoji, a pristupna rasvjeta je veoma loša, što kod građana izaziva nesigurnost u večernjim satima.
U okviru prve faze izvršit će se sanacija ograde, te osvjetljenje mosta LED rasvjetnim tijelima, u okviru kojeg će biti obuhvaćena i iluminacija rukohvata mosta, čime će se omogućiti ugodniji ambijent za građane koji pasarelom prolaze u toku večernjih sati",
navedeno je iz Općine Novi Grad. 

Također će se izvršiti popločanje i hortikulturno uređenje pristupnog dijela mosta iz ulice Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, te će se na taj način zatvoriti jedna horitikulturna cjelina, sa ulicom Džemala Bijedića, gdje je u proteklom periodu zasađeno oko 250 stabala i drugog ukrasnog bilja. 

Tokom izvođenja radova, građanima će biti omogućeno kretanje jednom stranom mosta.

Stručno tehnički nadzor nad navedenim radovima sprovodi firma "Entazis Konsalting" d.o.o. Sarajevo. Rok za izvođenje radova je 45 dana od dana uvođenja izvođača u posao.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije