U ulici Sarajevskih ilegalaca u toku izgradnja novog sportskog igrališta

07.04.2022. 12:20 / Izvor: Akta.ba
sportsko igralište
OTVORI GALERIJU

To će biti igralište sa gumiranom podlogom za mali nogomet i košarku. Teren će biti ograđen, a u sklopu njega bit će postavljene klupe za sjedenje.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima i članovima savjeta mjesnih zajednica, obišao je gradilište u ulici Sarajevskih ilegalaca, gdje je počela izgradnja sportskog igrališta za djecu. To će biti igralište sa gumiranom podlogom za mali nogomet i košarku. Teren će biti ograđen, a u sklopu njega bit će postavljene klupe za sjedenje.

"Konačno smo dočekali lijepo vrijeme i radovi u svim dijelovima općine Novi Grad započinju. Obišli smo gradilište gdje kreće izgradnja sportskog igrališta za djecu. To će biti igralište sa gumiranom podlogom, malim golovima i košem. To je višegodišnji zahtjev stanovnika ovog dijela općine Novi Grad Sarajevo. Pored toga obišli smo stazu koja povezuje dva dijela naselja Dobrinja koja su ranije bila "odsječena". Ono što me posebno raduje je to da u skoro svakom našem projektu imamo i hortikulturni dio, tako da je duž staze zasađen drvored sadnica koji već sada krase ovaj dio naselja. Ukupno je 1.100 novih desetogodišnjih stabala zasađeno na području Novog Grada od jeseni do proljeća. Pored toga, u narednom periodu planirana je sadnja ukrasnog rastinja na brojnim lokacijama, a trebalo bi biti zasađeno oko 3.000 kvadrata cvijeća, na svim trgovima u Novom Gradu, tako da će ove godine Novi Grad biti ljepši nego što je bio", kazao je načelnik Efendić.   

Prilikom obilaska naselja Dobrinja 5C i Aerodromsko Naselje, delegacija je obišla i sportsko igralište u ulici Šafika Dorića, na kojem se planiraju radovi i sportsko igralište u ulici Šefika Dorića i Andreja Andrejevića, gdje se također planiraju radovi na ugradnji gumene sportske podloge i sanacija ograde. U sklopu ovih radova će biti izvedena i pristupna staza i rampa za osobe sa poteškoćama u kretanju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije