Potpisan Ugovor o rekonstrukciji puteva u mjesnim zajednicama Donji Lug i Komšići

16.05.2022. 08:20 / Izvor: Akta.ba
Potpisan Ugovor o rekonstrukciji puteva u mjesnim zajednicama Donji Lug i Komšići

Ugovor o rekonstrukciji lokalnih puteva u mjesnim zajednicama Donji Lug i Komšići potpisan je 12.05 ove godine.

Ugovor o rekonstrukciji lokalnih puteva u mjesnim zajednicama Donji Lug i Komšići potpisan je 12.05 ove godine. Ugovor su potpisali načelnik općine Žepče Mato Zovko i direktorica poduzeća Dobojputevi d.d. Matuzići Saća Prnjavorac.

Ovim Ugovorom definiran je nastavak radova u obje mjesne zajednice, što uključuje nasipanje podloge, izgradnju odvodnih kana i šahtova, te polaganje asfalta. Izgradnja nove ceste u mjesnoj zajednici Donji Lug nastavit će se prema groblju sv. Mihovila u dužini od 480 metara, dok će se cesta prema mjesnoj zajednici Komšići izgraditi u dužini od 510 metara.

Sredstva za realizaciju ugovorenih radova osigurana su od strane Vlade ZDK i Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša- Kantonalna direkcija za ceste ZDK, putem Proračuna općine Žepče u iznosu od 198.222,00 KM.

Nadzor nad provođenjem radova vršit će poduzeće Plato d.o.o. Žepče.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije