Ništa od modernizacije ceste jednog od naljepših izletišta i vikend naselja u ZDK-u

24.05.2022. 11:02 / Izvor: Akta.ba
ponijeri

Da podsjetimo, ranije je Arnel Isak, minstar za prostorno uređenje, promet i komunikacije rekao da će se ovim tenderom poboljšati komunikacija sa jednim od naljepših izletišta i vikend naselja u ZDK-u.

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, donijelo je odluku o poništenju postupka javne nabavke u otvorenom postupku "Modernizacija dijela ceste kroz vikend naselje Ponijeri na regionalnoj cesti R-466 Kakanj-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri", saznaje Akta.ba.

"Poništava se postupak javne nabavke radova "Modernizacija dijela ceste kroz vikend naselje Ponijeri na regionalnoj cesti R-466 Kakanj-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri" broj: 1417-1-3-10-3-16/22 od 25.03.2022. godine, u skladu sa članom 69. stav (2) tačka e) Zakona o javnim nabavkama BiH, jer su cijene svih prihvatljivih ponuda znatno veće od osiguranih sredstava za predmetnu nabavku", navedeno je u odluci.

Naime, kako saznaje portal Akta formirana je konačna rang lista ponuđača u skladu sa tačkom 23. tenderske dokumentacije gdje su se na prvom mjestu našli ponuđači; ADO-TRANS d.o.o. Visoko i ŠPIC BETON d.o.o. Zenica sa ukupnom cijenom ponude od 1.154.293,25 KM bez PDV-a.

Procijenjena vrijednost tendera objavljenog u martu iznosila je 846.153,85 KM.

Nakon provedene e-aukcije i sačinjene rang liste, Komisija je jednoglasno predložila ugovornom organu da donese Odluku o poništenju postupka javne nabavke, u skladu sa odredbama člana 69. stav (2) tačka e) Zakona o javnim nabavkama kojom je utvrđeno da je ugovorni organ obavezan poništiti postupak javne nabavke u slučaju da su cijene svih prihvatljivih ponuda znatno veće od osiguranih sredstava za predmetnu nabavku.

Da podsjetimo, ranije je Arnel Isak, minstar za prostorno uređenje, promet i komunikacije rekao da će se ovim tenderom poboljšati komunikacija sa jednim od naljepših izletišta i vikend naselja u ZDK-u.

"Cijeli kanton zaslužuje najbolju moguću cestovnu infrastrukturu i naša je namjera da sve putne komunikacije budu u najboljem mogućem stanju. Ovog puta raspisali smo tender za modernizaciju dijela ceste kroz vikend naselje Ponijeri, a nakon okončanih radova nadamo se da ćemo olakšati pristup svima koji posjećuju Ponijere", kazao je tada Isak. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije