Poništen postupak za izgradnju sportske dvorane u Stocu

08.06.2022. 13:21 / Izvor: Akta.ba
dvorana stolac

Općina Stolac objavila je informaciju o poništenju postupka nabave "Izgradnje višenamjenske sportske dvorane u Stocu".

Općina Stolac objaviola je informaciju o poništenju postupka nabave "Izgradnje višenamjenske sportske dvorane u Stocu".

Kao razlog poništenja navodi se kako su određene stavke izvan kontrole ugovaratelja, a koje se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja postupka javne nabave.

Podsjećamo, projektna cijena izgardnje je oko 5 miliona KM, a sredstva su osigurana u Proračunu općine Stolac za ovu godinu. Prema predviđenom planu dvorana bi trebala biti gotova za 2 godine.

Predviđena je gradnja višenamjenske sportske dvorane u sklopu naselja Vidovo polje u Stocu dimenzija 60 x 53,95 - 56,57 m. 

Dvorana bi trebala imati 2 tribine sa 1000 sjedećih mjesta, punjenje tribina je odozgo prema dolje. Preko pristupnog ulaznog stubišta, odnosno rampe, za osobe sa posebnim potrebama, dolazi se u vjetrobran, odnosno holski prostor.

Tu će biti smješteni prostori recepcije, garderobe, ured voditelja centra, tehnička soba i prostor za osiguranje zgrade.

Rješenje konstrukcije zgrade predviđeno je kao skeletna monolitna konstrukcija koja se sastoji od masivnih ab stupova, na koje se oslanjaju primarni čelični nosači, na koje su postavljeni sekundarni nosači, odnosno krovni sendvič.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije