U Saraj Polju gradi se dječije inkluzivno igralište

10.06.2022. 11:06 / Izvor: Akta.ba
inkluzivno igralište

U naselju Saraj Polje u toku je izgradnja dječijeg i inkluzivnog igrališta za potrebe korisnika Centra za podršku osoba sa intelektualnim teškoćama "Oaza" i dječijeg vrtića "Žubor".

U naselju Saraj Polje u toku je izgradnja dječijeg i inkluzivnog igrališta za potrebe korisnika Centra za podršku osoba sa intelektualnim teškoćama “Oaza” i dječijeg vrtića “Žubor”.

Igralište će biti prilagođeno potrebama sve djece, i one sa poteškoćama u razvoju kao i one bez poteškoća, a koristit će ga djeca iz obje navedene ustanove.

Završeni su radovi na uređenju parkovske površine, popločanju i hortikulturnom uređenju unutrašnjosti igrališta. U narednim danima slijedi postavljanje ograde oko igrališta, antistres gumirane podloge, kao i postavljanje mobilijara za igru djece, parkovskih klupa i korpi za otpatke.

Igralište će imati kulu sa toboganima, kulu prilagođenu djeci sa poteškoćama u razvoju, ljuljačku gnijezdo, vrtuljak, njihalice, klackalice i ljuljačke.

Pristup parku prilagođen je nesmetanom kretanju osoba sa invalidskim pomagalima. Unutrašnjost parka će također biti prilagođena potrebama djece sa poteškoćama. Obzirom da se na ovom lokalitetu nalazi i nekoliko većih stabala, djeca će imati ugodno mjesto za igru u hladovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije