Uklonjen objekt u sklopu priprema za kružni vijadukt u Boljakovom Potoku

10.08.2022. 14:50 / Izvor: Akta.ba
rušenje

Izvođač radova izvršio rušenje individualnog stambenog objekta na ulazu u ulicu Hekim Oglu Ali-paše.

U sklopu priprema za izgradnju kružnog vijadukta u Boljakovom Potoku koji će devetu transverzalu spajati sa ulicom Safeta Zajke, tokom vikenda započelo je uklanjanje poslovnih objekata privremenog karaktera koji se nalaze na lokalitetu budućeg objekta. Uklonjen je dio objekata koji se nalaze na dijelu zemljišta gdje će biti postavljeni šipovi koji će u budućnosti nositi konstrukciju vijadukta. Ostatak objekata trebao bi biti uklonjen tokom narednog vikenda i poslije. Uklanjanjem objekata koje je izvršeno stvoreni su preduslovi za nastavak radova na konstrukciji kružnog toka, te se na gradilištu očekuje dolazak specijalne mašine za bušenje šipova.

Nakon što je okončan postupak eksproprijacije, danas je izvođač radova izvršio rušenje individualnog stambenog objekta na ulazu u ulicu Hekim Oglu Ali-paše obzirom da je to jedna od ulica čije se priključenje na saobraćaj djelimično izmješta izgradnjom kružnog toka, te se stvaraju bolji uslovi za sigurnije odvijanje saobraćaja u ovoj veoma strmoj ulici.

rušenje objekta

Prije nego se krenulo sa izgradnjom završne faze devete transverzale Općina Novi Grad izgradila je novi stadion sa umjetnom travom kod kružnog toka na LOT-u 2C, kako bi se prostor koji su koristili sportski klubovi, prije svega klub “Biser 96” prebacio na novoizgrađeni stadion.

Izgrađena je i nova ambulanta u prostorijama sportske dvorane u školi “Umihana Čuvidina”, a prostorije BH pošte izmještene su u adaptirani prostor u sklopu MZ “Alipašin Most-1”.

Kompletan objekat kružnog toka će se nalaziti na stubovima, cijeli prostor platoa od oko 2.000 kvadrata ispod njega bit će u funkciji naselja. Jedan dio tog prostora će biti namijenjen za parkiranje vozila, ali i za poslovne i druge sadržaje, kao i pješačku zonu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije