Nastavak radova na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnica na Bjelašnici

27.09.2022. 08:10 / Izvor: Akta.ba
općina trnovo

U općini Trnovo se već duže vrijeme ozbiljno i predano radi na uspostavljanju putne infrastrukture koja direktno utiče na ekonomski i društveni razvoj.

U općini Trnovo se već duže vrijeme ozbiljno i predano radi na uspostavljanju putne infrastrukture koja direktno utiče na ekonomski i društveni razvoj. Od 2010-te godine do danas značajni su iskoraci kada je u pitanju cjelokupan infrastrukturni razvoj i modernizacija općine Trnovo, što je direktno uticalo na društveni razvoj, razvoj turizma i opći dojam o Općini Trnovo. Uloženi su milioni maraka, kako od strane Općine, tako od Vlade Kantona Sarajevo i Federacije BiH.

Nastavljaju se projekti i radovi na izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih saobraćajnica na Bjelašnici, u fokusu rekonstrkcije je pravac Gornja Grkarica-Šabići-Sinanovići, zatim u tekućoj godini je finalizirana dionica saobraćajnice Krupac-Bjelašnica, što znači da od ove zimske sezone brže i sigurnije do najvišeg ski centra u Bosni i Hercegovini –OC Bjelašnica i Igman.

Trenutno je u toku izvođenje radova na Donjoj Grkarici, nakon što je rješena odvodnja, polaže se drenaža, nakon čega i dva sloja asfalta. U pitanju je dionica dužine oko 600 metara u neposrednoj blizi prečistača na Donjoj Grkarici. Radove izvodi MGBH d.o.o. iz Sarajeva, a finansijer je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo. Nakon izgradnje i rekonstrukcije saobraćajnice biće postavljena i saobraćajna signalizacija na cesti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije