Kreće rekonstrukcija Gradskog trga u Vitezu, pogledajte budući izgled

17.10.2022. 10:21 / Izvor: Akta.ba

Kao što je ranije i najavljeno, Općina Vitez planira u potpunosti rekonstruirati Gradski trg. Za taj zahvat Općina je u proračunu za 2022. godinu osigurala dio financijskih sredstva.

Općina Vitez je objavila aukciju za izvođenje radova na rekonstrukciji Gradskog Trga.

Kao što je ranije i najavljeno, Općina planira u potpunosti rekonstruirati Gradski trg. Za taj zahvat je u proračunu za 2022. godinu osigurala dio financijskih sredstva, a dio je dobiven kroz projekt prekogranične suradnje iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Do sada je na trgu urađena rekonstrukcija vodovodne linije, a taj posao izvršilo je Javno komunalno poduzeće Vitkom iz Viteza.

Kako je navedeno iz Općine, u narednom razdoblju planirana je rekonstrukcija pločnika površine oko 2.000 m2, javne rasvjete, hortikulture te urbanog mobilijara na trgu čime će gradska jezgra Viteza znatno unaprijediti sadržaj, te dobiti multifunkcionalni prostor za održavanje javnih priredbi i okupljanje mještana.

"Vjerujem da ćemo ovaj generacijski projekt realizirati na opće zadovoljstvo Vitežanki i Vitežana, koji sigurno zaslužuju moderno i uređeno gradsko središte. Nakon gradnje novoga mosta, kružnog toka, servisnih prometnica u krugu Općine Vitez, rekonstrukcijom trga pravimo cjelinu, a imajući u vidu i privatne investicije u zgradi bivšeg hotela, nemam dilemu kako će se kroz nekoliko mjeseci slika ovoga dijela naše općine u potpunosti promijeniti", kazao je načelnik Boris Marjanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije