Održana javna rasprava na Nacrt 2. izmjene i dopune Prostornog plana grada Stoca

18.10.2022. 08:12 / Izvor: Akta.ba
stolac javna rasprava

Prezentacija i javna rasprava 2. izmjena i dopuna prostornog plana Grada Stoca održana je jučer u salonu Gradske uprave Stolac.

Prezentacija i javna rasprava 2. izmjena i dopuna prostornog plana Grada Stoca održana je jučer u salonu Gradske uprave Stolac.

Izrada Izmjena i dopuna prostornog plana općine Stolac temeljena je na Odluci o pristupanju Izmjena i dopuna Prostornog plana grada Stoca za razdoblje 2013. - 2023. koju je Gradsko vijeće donijelo na sjednici 17. lipnja 2022. Godine.

S obzirom da nije bilo većih izmjena u planskom periodu od donošenja Prostornog plana, Prostorna osnova se usvaja u potpunosti kako je formirana u prethodnoj fazi izrade prostornog plana (1. prosinca 2017. godine), priopćeno je iz Grada Stoca.

Predmet izmjena i dopuna bile su ciljane izmjene određenih područja.

Na sjednici GV održanoj 30. rujna ove godine utvrđen je prednacrt prostornog plana. Nacrt izmjene i dopune Prostornog plana općine Stolac za razdoblje od 2013.- 2023. godine, grafički i tekstualni dio, bio je izložen u zgradi Gradske uprave Stolac te je bio dostupan za javni uvid.

Predmet izmjena i dopuna prostornog plana su izmjena namjene površina, i to pretvaranje poljoprivrednog i šumskog zemljišta 2. i 3. kategorije u građevinsko zemljište sa gospodarsko-proizvodnom namjenom G1, u građevinsko područje za razvoj naselja GP i u turističko-ugostiteljsku namjenu T1. Na dvije lokacije (Trijebanj i Burmazi) prenamjenjuje se poljoprivredno zemljište i šumsko zemljište 2. kategorije u građevinsko zemljište sa gospodarsko-proizvodnom namjenom G1.

Izmjena namjene površina na dvije lokacije (Hodovo i Aladinići) prenamjenjuje postojeće šumsko i poljoprivredno zemljište u građevinsko zemljište za razvoj naselja GP, dok se u Popratima poljoprivredno zemljište 3. kategorije prenamjenjuje u turističko-ugostiteljsku zonu T1 / etno selo.

Nositelj izrade je "Ecoplan" iz Mostara, a pripreme je Služba graditeljstva, prostornog uređenja, zaštite okoliša i obnove grada Stoca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije