Ko se krije iza gradnje novog stambeno-poslovnog objekta u ilidžanskom naselju Lužani

18.10.2022. 10:34 / Izvor: Akta.ba

Još uvijek nije prestala praksa izgradnje objekata koji na građevinskim info panoima ne ostavljaju potpune informacije o samoj izgradnji istih.

Još uvijek nije prestala praksa izgradnje objekata koji na građevinskim info panoima ne ostavljaju potpune informacije o samoj izgradnji istih.

Jedan takav objekat gradi se i na području općine Ilidža. Objekat se gradi u MZ Lužani u neposrednoj blizini staračkog doma Vitalis.

Kako se vidi sa informativnog panoa riječ je o stambeno-poslovnom objektu čiji investitor je A. Al-Rawashdeh iz čega se ne može zaključiti da li se radi o pravnom ili fizičkom licu.

Izvođač radova je firma Drinjaković d.o.o Sarajevo a projektant Firma d.o.o Sarajevo. Nadzor nad radovima vrši firma Prima & CO d.o.o. Sarajevo.

Ono što se još ne zna jeste datum početka radova kao ni završetak, što ostavlja mogućnost manipulacije i odugovlačenja izgradnje.

Pokušali smo kontaktirati Općinu i saznati o kakvom objektu je riječ. Pitali smo da li će objekat biti od društvenog značaja s obzirom da istih nedostaje u ovom dijelu naselja. Odgovor na ova pitanja ni nakon dva mjeseca još uvijek nismo dobili. Iste nismo dobili niti od investitora pa ni od drugih učesnika u izgradnji.

Prema podacima iz registra kompanija Akta.ba portala, investitor je kompanija B&B d.o.o. Sarajevo koja, svoje sjedište ima u istoj ulici gdje se gradi spomenuti objekat a odgovorno lice je Al-Rawashdeh Asem. Kompanija je osnovana 2020 godine sa kapitalom od 5,8 miliona KM.

Možemo zaključiti da kompanija gradi svoje urede uz koje će se nalaziti i stambeni dio.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije