Magistralni put između Mostara i Nevesinja pušten u promet

08.11.2022. 14:07 / Izvor: N1
put

Na lokaciji Bišina, zvanično je otvoren rehabilitovani magistralni put Nevesinje-Mostar, koji će unaprijediti putnu komunikaciju između ova dva grada.

Na lokaciji Bišina, zvanično je otvoren rehabilitovani magistralni put Nevesinje-Mostar, koji će unaprijediti putnu komunikaciju između ova dva grada, posebno kada se ima u vidu da se zbog veće mogućnosti zaposlenja, građani Nevesinja u velikoj mjeri oslanjaju na Mostar.

Događaj je upriličen u okviru obilježavanja Mitrovdana, koju slavi opština Nevesinje. O značaju ove putne komunikacije za stanovništvo Hercegovine, govorili su, u ime Vlade Republike Srpske, premijer Radovan Višković i načelnik Nevesinja Milenko Avdalović.

Radi se o rehabilitaciji postojeće kolovozne konstrukcije u dužini od gotovo 11 kilometara, a vrijednost radova je nešto manje od 3.3 miliona KM.

Premijer Višković, odgovarao je predstavnicima medija i na pitanja o procesu formiranja vlasti, gdje je naglasio da su iznenađenja moguća, ali da je o svemu još veoma rano govoriti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije