U Starom Vitezu u toku rekonstrukcija puta i vodovodne mreže, gradi se i nova pješačka staza

26.11.2022. 09:02 / Izvor: Akta.ba
vitez

Načelnik Boris Marjanović i predsjednik OV Hidajet Sivro izvršili su obilazak radova koji su u tijeku u Starom Vitezu.

Načelnik Boris Marjanović i predsjednik OV Hidajet Sivro izvršili su obilazak radova koji su u tijeku u Starom Vitezu, a jednim dijelom se vrše temeljem ugovora Općine Vitez, Federalnog ministarstva raseljenih i izbjeglih osoba i izvođača radova, poduzeća Dobojputevi d.d. Doboj Jug.

Ukupan ugovoreni iznos rekonstrukcije prometnice je 167.855,54 KM sa uračunatim PDV om, a odnosi se sanaciju lokalne prometnice- dionica ulice 325. brdske brigade.

Na ovoj dionici bit će rekonstruirana prometnica za motorna vozila, a gradi se i pješačka staza. Uz ove radove na istoj lokaciji izvode se radovi rekonstrukcije vodovodne mreže.

Radove izvodi JKP Vitkom d.o.o. Vitez, vrijednost ugovorenih radova je 61.044,23 KM. Sredstva za realizaciju poslova rekonstrukcije vodovodne mreže u iznosu od 52.000,00 KM osigurana su od strane Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva KSB, a preostali iznos iz Proračuna općine Vitez.

Iz Općine Vitez naglasili su dobru suradnju s navedena dva ministarstva te nadu kako će se ona nastaviti u razdoblju pred nama kroz realizaciju novih projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije