Traži se ponuđač za kompleksan projekat Cesta FBiH vrijedan više od 2,5 miliona KM

30.11.2022. 08:37 / Izvor: Akta.ba
ceste

Svrha projekta je da se obezbijede uslovi za efikasno i kvalitetno gazdovanje magistralnim cestama, kao i planiranje njihove buduće modernizacije.

JP Ceste FBiH objavile su tender za snimanje i uplanjenje mreže magistralnih cesta FBiH sa uspostavom webGIS programskog rješenja za prikaz vlasništva, saznaje portal Akta.ba.

U pitanju je izrada Elaborata geodetskog snimanja i uplanjenja mreže magistralnih cesta u FBiH, odnosno prikupljanje svih raspoloživih postojećih podataka, kao i premjer i izrada geodetskih podloga novih lokacija za koje ne postoje podaci, neophodni za uplanjenje kompletne mreže magistralnih cesta.

Procijenjena vrijednost tendera je 2,5 miliona KM bez PDV-a.

"Svrha projekta je da se obezbijede uslovi za efikasno i kvalitetno gazdovanje magistralnim cestama, kao i planiranje njihove buduće modernizacije", navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Potrebno je izvršiti geodetske radove neophodne za uplanjenje objekata infrastrukture, odnosno saobraćajnica i rangiranih puteva, sa kojima raspolažu Ceste Federacije BiH, u javnim evidencijama katastra zemljišta i zemljišnih knjiga.

"S obzirom na obim i kompleksnost potrebnih aktivnosti, kao i period od tri godine za realizaciju istih, potrebno je definisati dinamički plan realizacije u periodu 2023-2025. godine, koji bi obuhvatio sve aktivnosti neophodne za realizaciju uplanjenja, sa posebnim akcentom na ljudskim resursima i opremi neophodnoj za realizaciju aktivnosti", naveli su iz Cesta FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije