Vrijednost ugovorenih radova iznosi 79.803,42 KM

Potpisan Ugovor za izvođenje radova na izgradnji vodovoda za naselja Bajvati, Beše i Žioke

31.12.2022. 08:56 / Izvor: Akta.ba
zavidovići

Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisao je, sa najpovoljnijim ponuđačem radova GP "Heldovac" d.o.o. Žepče Ugovor o izvođenju radova .

Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisao je, sa najpovoljnijim ponuđačem radova GP "Heldovac“ d.o.o. Žepče, Ugovor o izvođenju radova na izgradnji vodovoda u naseljima  Bajvati, Beše i Žioke.

Predmetnim ugovorom predviđena je izgradnja pumpne stanice Bajvati, V=20 m3. Radovi će se izvoditi shodno glavnom projektu. Planirana je izrada pristupnog puta uz kopanje građevinske jame, ugradnju drenaže i izradu revizionih okana sa ugradnjom odgovorajućeg drenažnog materijala i odgovorajućih odvodnih cjevovoda. Zatim će se izvoditi radovi na izgradnji objekta pumpne stanice od armiranog betona sa potrebnim hidroizolacijama i radovi na izgradnji zatvaračke komore sa svim potrebnim izolacijama, fazonskim komadima i elektroradovima uz nabavku i montažu centrifugalnih pumpi, upravljačkog i mjernog ormara.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 79.803,42 KM a sredstva su obezbijeđena od viših nivoa vlasti i iz Budžeta Grada Zavidovići.

Gradonačelnik Hašim Mujanović zadovoljan je činjenicom da će se nastaviti radovi na izgradnji vodovodnog sistema koji omogućava priključak i naselja Bajvati, Beše i Žioke na gradski vodovodni sistem. Obzirom da mještani pomenutih naselja imaju izrađen problem slabog vodosnabdijevanja, posebno u ljetnim mjesecima, Gradska uprava i u narednom periodu nastojat će obezbijediti finansijska sredstva za nastavak radova, sve do njihovog konačnog završetka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije