Unaprijeđenje turističke infrastrukture u kompleksu Ravne

19.04.2023. 09:37 / Izvor: Akta.ba
ravne

Tokom februara 2023. probijena je dionica puta između ulaza u tunele Ravne i parka Ravne 2.

U pripremu za novu turističku sezonu, Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ je u potpunosti finansirala niz projekata unaprijeđenja turističke infrastrukture u kompleksu Ravne.

U novembru i decembru 2022. asfaltirane su tri dionice puteva: prva u dužini od 65 metara javnog puta koja vodi do Velikog parkinga, druga je zamjena dotrajalog i oštećenog javnog puta pored Aleje suvenirnica, a treća je na ulazu u ‘Arheološko-turističko-sportski park Ravne 2’.

Tokom februara 2023. probijena je dionica puta između ulaza u tunele Ravne i parka ‘Ravne 2’. Tom prilikom je uklonjeno stotine kubika zemljanog i glinovitog materijala i nasuto sa stotinama kubika tampona.

Sredinom aprila je ta dionica i asfaltirana. Time je dobijen kružni tok koji spaja tunele i park što je izuzetno značajno sa sigurnosnog aspekta.

Prilikom održavanja festivala i sportskih događaja veliki broj automobila parkira na prilazni put, onemogućavajući vozilima hitne intervencije (hitna pomoć, vatrogasci, policija) slobodno kretanje.

Ovom prilikom vrijedni tim Fondacije je uredio teren postojeće šikare i napravio mali park s kapacitetom od više od 100 sjedećih mjesta za odmor turista.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije