Najavila ministrica Pavic-Pecenkovic

Osiguran milion KM: Nastavlja se projekat uklanjanja arhitektonskih barijera

09.05.2023. 11:20 / Izvor: Akta.ba
barijere

Ministrica je tom prilikom izjavila da će ovo ministarstvo nastaviti podržavati rad Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom KS.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić-Pečenković prisustvovala je jučer okruglom stolu o temi "Pristupačno okruženje je preduslov za inkluziju osoba sa invaliditetom", upriličenom u okviru Dana Kantona Sarajevo.

Ministrica je tom prilikom izjavila da će ovo ministarstvo nastaviti podržavati rad Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom KS. Naglasila je i da su u ovogodišnjem Budžetu osigurana sredstva u iznosu od oko milion KM za nastavak Projekta uklanjanja arhitektonskih barijera, čiji je cilj da nepokretne i teško pokretne osobe mogu nesmetano pristupiti javnim ustanovama  i koristiti  njihove usluge.

Kako je istakla, to je jedan od preduslova inkluzije, a osim započetih projekata, u saradnji sa Koordinacionim odborom udruženja osoba sa invaliditetom KS će biti planirani i novi projekti.

Naglašeno je da Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS ima odličnu saradnju sa nevladinim sektorom kroz koju se nastoji na najbolji način osigurati pristupačnije okruženje za osobe s invaliditetom

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije