PROJEKT FINANSIRALA HIFA-OIL

Dobrinja dobila dva novoizgrađena igrališta

26.06.2023. 10:42 / Izvor: Akta.ba
HIFA

U subotu, 24. juna, svečano su otvorena dva novoizgrađena igrališta na površini od oko 450 metara kvadratnih u blizini Trga zlatnih ljiljana na Dobrinji.

U subotu, 24. juna, svečano su otvorena dva novoizgrađena igrališta na površini od oko 450 metara kvadratnih u blizini Trga zlatnih ljiljana na Dobrinji. Projekat rekonstrukcije i opremanja dječijih igrališta kao i revitalizacije zelenih površina oko igrališta finansirala je Grupacija Hifa-Oil u vrijednosti od 80.000 KM, a implementiralo Kantonalno javno komunalno preduzeće Park.

Kompanija Hifa-Oil u okviru svog godišnjeg plana društveno odgovornog djelovanja uspješno je završila projekt izgradnje dva dječija igrališta na Dobrinji s ciljem da se djeci prije svega ovih naselja, ali i Sarajeva pruži lijepo uređen i opremljen prostor za druženje i igru. Djecu se nastoji motivisati da više vremena provode na otvorenom družeći se mimo telefona i drugih elektroničkih uređaja. Kroz igru i druženje djeca razvijaju socijalne vještine, empatiju, ljubaznost i prijateljstvo, što doprinosi zdravijem i funkcionalnijem odrastanju.

Svečanom otvaranju igrališta prisustvovao je veliki broj roditelja i djece koji su uživali u bogatom programu pripremljenom za njih, koji je uključivao animatore, face painting, maskote, poklone, muziku i igre prilagođene djeci. Program otvaranja trajao je punih dva sata.

"Drago nam je vidjeti sva ova nasmijana dječija lica koja uživaju u igri i zabavi. Dobili smo informaciju od stanovnika ovog naselja da se tu djeca okupljaju u velikom broju i da koriste igrališta svakodnevno što nas posebno raduje. Nadamo se da će se s pažnjom odnositi prema igralištima i da će ona biti mjesto druženja i prijateljstva dugi niz godina", istaknula je Sumeja Ahmetlić, direktorica Odjela za marketing i članica uprave Hifa-Oil.

DOBRINJA

Dva igrališta nalaze se u neposrednoj blizini te su opremljena mekom gumenom podlogom – tartanom, koji pruža sigurnost u igri i namijenjen je djeci od 2 do 12 godina. Osim toga opremljena su sadržajima prilagođenim djeci, okružena zelenom površinom i odvojena od glavnih saobraćajnica kako bi bila sigurna za bezbrižnu dječiju igru.

"Općina Novi Grad je zahvaljuje se kompaniji Hifa-Oil što je pokazala interesovanje za rekonstrukciju dječijih igrališta, jer su se pridružili našim nastojanima da za djecu obezbjedimo prostor za igru. Na području naše općine nalazi se preko stotinu igrališta. U ovom naselju je veliki broj djece tako da nam je dobrodošla pomoć kompanije Hifa-Oil koja je izgradila igrališta za dobrobit svih stanovnika ovog naselja", poručio je Kenan Erović iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine Novi Grad Sarajevo.

U okviru svog društveno odgovornog djelovanja kompanija Hifa-Oil pokazuje naročit senzibilitet prema najmlađima i njihovim potrebama te će nastaviti posebnu pažnju poklanjati projektima koji unaprijeđuju kvalitet života djece, osiguravaju im bezbrižno djetinjstvo i razvoj.


 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije