Nije poznat tačan datum

Kreće prva faza sanacije Ulice kralja Petra Krešimira IV., projekt vrijedan 935 hiljada KM

14.07.2023. 10:20 / Izvor: Fena
mostar

Prva faza sanacije Ulice kralja Petra Krešimira IV. u Mostaru trebala bi krenuti do konca srpnja, a odabrani izvođač radova na javnom natječaju je HP Investing d.o.o Mostar.

Prva faza sanacije Ulice kralja Petra Krešimira IV. u Mostaru trebala bi krenuti do konca srpnja, a odabrani izvođač radova na javnom natječaju je HP Investing d.o.o Mostar.

Vrijednost cjelokupnog projekta, l. i ll. faze sanacije, iznosi oko 935.000 KM, priopćili su iz Grada Mostara.

U sklopu složenih radova izvršit će se sanacija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, kao i sanacija prometnice i pješčanih površina te javne rasvjete. Projektom je predviđena izgradnja kanalizacijskog kolektora Ø800 mm, izgradnja oborinske odvodnje, zamjena vodovodne cijevi DN280.

Ovaj projekt dovest će i do određenih promjena u režimu odvijanja prometa u ovom dijelu grada. Kako se tom ulicom prometuje i prema Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, tijekom izvođenja radova izvođač će osigurati alternativni režim prometa, kako bi sva vozila hitne pomoć kako iz Mostara i svih drugih gradova koji dolaze u SKB Mostar, ali i sva druga vozila, oblizanim putovima mogli doći do SKB Mostar, kao i drugih odredišta u tom dijelu grada.

Kako je navedeno, u I. fazi radovi se izvode od križanja s ulicom Kralja Tomislava do križanja s ulicom ispod stadiona u dužini od cca 251 metara. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulicu ispod stadiona.

U II. fazi radovi se izvode od križanja s ulicom ispod stadiona do kraja ulice u dužini cca 136 metara. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulice Kralja Tomislava, Dubrovačka, Blajburških žrtava do križanja s ulicom dr. Rizza.

O točnom datumu početka radova na terenu i stupanju na snagu izmijenjenog režima prometa javnost će biti blagovremeno obaviještena, odnosno kada izvođač radova, HP Investing, obavi sve potrebne neophodne predradnje za ovaj složen projekt, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije