Započinje uklanjanje zgrade "Elma"

18.10.2023. 10:04 / Izvor: Akta.ba
elma

Kako je rečeno, uklanjanje zgrade, s obzirom da predstavlja veliku opasnost za prolaznike.

Iz Službe za inspekcijski nadzor općine Travnik obavještavaju građane da će u ponedjeljak, 23.10.2023. godine započeti rušenje i uklanjanje stambeno – poslovnog objekta, zgrade "Elma" koja se nalazi u ulici Bosanska br. 59, a kojoj je neposredno ugrožena stabilnost zbog dotrajalosti i većih oštećenja.

Kako je rečeno, uklanjanje zgrade, s obzirom da predstavlja veliku opasnost za prolaznike, kao i susjedne građevine će se izvršavati u periodu od 23. 10. do 23. 11. ove godine, a povremene i privremene obustave u odvijanju saobraćaja su planirane u vremenskom terminu od 08 do 16 sati.

Budući da vlasnici stanova i objekta nisu sami prema postupajućem inspekcijskom rješenju izvršili naloženu upravnu mjeru, objekat će biti uklonjen na trošak vlasnika, uz pomoć i asistenciju organa unutrašnjih poslova.

Prije samog rušenja, a na osnovu odobrenja Službe za zajedničke i komunalne poslove općine Travnik, izvršit će se reguliranje saobraćaja, te postaviti odgovarajuće gradilišne ograde, kako bi se onemogućili nekontrolisani pristupi gradilištu.

"Iako je ovo postupak koji ima za cilj da sačuva živote prolaznika, kao i djece koja svakodnevno prolaze Bosanskom ulicom, molimo za dodatni oprez i strpljenje dok postupak uklanjanja objekta traje"; poručuju iz Općine Travnik.

Naveli su da će, također, biti riješena privremena obustava kolskog i pješačkog saobraćaja, te da se mole svi učesnici u saobraćaju kao i pješaci da poštuju signalizaciju koja će biti privremeno postavljena na dijelu Bosanske ulice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije