RADOVI BEZ DOZVOLE

Gradi pa ruši: Šta će biti sa skoro završenom kružnom raskrsnicom u centru Banjaluke?

09.11.2023. 11:12 / Izvor: N1
BANJALUKA

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS odbacilo je žalbu Grada Banjaluka zbog zaustavljanju radova na kružnoj raskrsnici.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske odbacilo je žalbu Grada Banjaluka zbog zaustavljanju radova na kružnoj raskrsnici i vraćanju zemljišta u prvobitno stanje.

Potvrdio je to danas resorni ministar Bojan Vipotnik. On kaže da je u ovom slučaju ministarstvo reagovalo kao drugostepeni organ.

"Potvrdili smo nalaz republičke inspekcije jer grad nije imao dozvolu za izvođenje radova i za sve dalje procedure, ako bude bilo potrebe ministarstvo će reagovati, da li će radovi biti nastavljeni ili vraćeni u prvobitno stanje, ne bih da licitiram, očitovaću se kada pregledam svu dokumentaciju", rekao je Vipotnik.

Interesantno je nakon što je gradonačelnik Draško Stanivuković objavio da je građevinska dozvola nabavljena, republička inspekcija je skinula traku, koja je označavala zabranu radova, nakon čega je stiglo rješenje iz ministarstva u kome je naređeno da se u roku od 60 dana se ipak sve vrati u prvobitno stanje.

Isti dan oglasio se i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković koji je rekao da je pribavljena građevinska dozvola falsifikat.

Tokom ovog mjeseca uveden je jednosmjerni saobraćaj u Banjaluci, gradi se najnoviji kružni tok, nekoliko parkova, dok urbanistički plan u gradu na Vrbasu još uvijek nije usvojen.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije