POTPISALI ZAJEDNIČKU INICIJATIVU

Gradonačelnici Sedić i Halitović se zalažu za izgradnju ceste Bihać-Bosanska Krupa

14.11.2023. 11:46 / Izvor: Akta.ba
cesta

Zajednička inicijativa odnosi se na uvrštavanje projekta izgradnje magistralne ceste Bihać-Bosanska Krupa preko Grmuško-srbljanskog platoa.

Gradonačelnici Bihaća i Bosanske Krupe, Elvedin Sedić i Armin Halitović potpisali su u ponedjeljak u Bihaću zajedničku inicijativu za dopunu Programa javnih investicija Federacije BiH 2024-2026. godine, koju su uputili Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

Zajednička inicijativa odnosi se na uvrštavanje projekta izgradnje magistralne ceste Bihać-Bosanska Krupa preko Grmuško-srbljanskog platoa.

"Napominjemo da se radi o projektu prioritetnom za razvoj Unsko-sanskog kantona ali i regiona, a posebno za gradove Bihać i Bosanska Krupa čijom implementacijom bi se stvorili uslovi za turistički i privredni razvoj obje lokalne zajednice", istakao je gradonačelnik Sedić.

Oba gradonačelnika istakla su da očekuju da će zajednička inicijativa, koja je od izuzetnog značaja kada je u pitanju stvaranje pretpostavki za snažniji razvoj ovog dijela Bosne i Hercegovine, naići na razumijevanje, te da će ovaj prioritetan projekat, biti uvršten u Program javnih investicija Federacije BiH za 2024-2026. godine.

"Projekat je također za oba grada od posebne važnosti zbog povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju, budući da je postojeća putna komunikacija kroz kanjon rijeke Une izuzetno opasna za odvijanje saobraćaja, posebno u zimskim mjesecima", naglasio je gradonačelnik Halitović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije