Kvalitetniji uslovi

Okončana sanacija fiskulturne sale u OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar" u Vitkovićima

26.12.2023. 15:59 / Izvor: Fena
goražde

U Osnovnoj školi "Mehmedalija Mak Dizdar" Vitkovići u Goraždu okončana je rekonstrukcija fiskulturne sale i pratećih objekata.

U Osnovnoj školi “Mehmedalija Mak Dizdar" Vitkovići u Goraždu okončana je rekonstrukcija fiskulturne sale i pratećih objekata.

Projekat su realizirali Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport te Ministarstvo za urbanizam prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, koje je sa koda za rekonstrukciju i investiciono održavanje izdvojilo finansijska sredstva u iznosu većem od 65.000 KM.

Tim povodom ministrica za obrazovanje Adisa Alikadić-Herić i ministar urbanizma Bojan Krunić posjetili su ovu školu te se u pratnji direktora Samira Imamovića uvjerili u kvalitet radova koje je firma "Baša" d.o.o. izvela u predviđenom roku.

"Cilj nam je stvoriti što bolje preduslove za kvaliteno odvijanje odgojno-obrazovnog procesa, a realizacijom ovog projekta omogućeno je bolje odvijanje fiskultune nastave i vannastavnih aktivnosti za koje se pokaže interes. Pored ovog projekta realizuju se i drugi značajni infrastrukturni projekti u OŠ "Ustikolina", takođe izvršili smo nabavku kombi vozila za potrebe OŠ "Hasan Turčalo Brzi" u Ilovači, a u narednoj godini u planu je i realizacija projekata u OŠ "Husein ef. Đozo" u Goraždu", kazala je ministrica Alikadić-Herić.

Prema riječima ministra Krunića, radovi su izvedeni u skladu s predmjerom i predračunom, čime su stvoreni kvalitetniji uslovi u ovoj odgojno-obrazovanoj ustanovi.

"Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija podova u fiskulturnoj sali, zamjena  stolarije na pomoćnim prostorijama, keramičarski radovi na predulazu i dvije svlačionice.Također, zamijenjena su i grijna  tijela, bojleri, tuš baterije, slavine, tako da ova škola dobija jedan kvalitetan prostor za odvijanje odgojno-obrazovnog procesa", naglasio je Krunić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije