Bolji uslovi za građane

Položen kamen temeljac za izgradnju ambulante porodične medicine u vlasništvu Merhameta

24.01.2024. 17:13 / Izvor: Fena
merhamet

Foto: RTV KD

Vrijednost projekta je oko 180.000 KM, a prvi radovi bi trebali početi u maju ove godine.

U Bosanskoj Dubici jučer je postavljen kamen temeljac za projekt izgradnje ambulante porodične medicine koji je započeo MDD Merhamet Bosanska Dubica, a finansira Udruženje "Za Blagostanje" iz Sarajeva.

Vrijednost projekta je oko 180.000 KM, a prvi radovi bi trebali početi u maju ove godine.

Direktor Regionalnog odbora Merhameta Banja Luka Jasmin Spahić kaže da će ovaj projekat u velikoj mjeri pomoći u unapređenju zdravstvenih usluga i njege, te da je cilj pomoći ne samo lokalnom stanovništvu već i šire, jer su svi svjesni važnosti zdravstvene zaštite.

"Svrha izgradnje ove ambulante je pomoć starijoj populaciji. Kada se projekt završi, želimo da iskoristimo partnersku mrežu kako bi ostali uključeni u rad ambulante, a volonterske mreže ljekara su se već ponudile da besplatno rade ovdje u Bosanskoj Dubici", ističe Spahić, dodajući da im je namjera da ambulanta bude podržana od svih, te da služi potrebama lokalne zajednice.

Ovaj projekat ima veliki značaj za građane Bosanske Dubice, a posebno za povratnike bošnjačke nacionalnosti.

Njegova druga faza podrazumijeva izgradnju objekta u Bosanskoj Dubici za Merhamet i BZK Preporod, a treća uključuje izgradnju tokom narednih 12 mjeseci staračkog doma sa 40 kreveta i restoranom.

Svečanosti polaganja kamena temeljca za Merhametovu ambulantu porodične medicine u Bosanskoj Dubicu prisustvovali su  dužnosnici vlasti, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Bosanski Novi i Bosanska Kostajnica, te donatorskih i drugih organizacija, ljekari i brojni građani koji su svojim prisustvom dali podršku tom projektu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije