Općina Kreševo

Potpisan ugovor za sanaciju klizišta i rekonstrukciju puta vrijedan skoro 300.000 KM

28.02.2024. 14:01 / Izvor: Akta.ba
kreševo

Sanacija klizišta i rekonstrukcija i asfaltiranje puta Crnićki Kamenik.

Načelnik općine Kreševo, Renato Pejak i predstavnica Ceste Company d.o.o. Kiseljak, Karnela Franković potpisali su ugovor vrijedan 290.160,00 KM s uračunatim PDV-om za projekt sanacije klizišta i rekonstrukcije te asfaltiranja puta Crnićki Kamenik. 

Ceste Company d.o.o. Kiseljak su bili najpovoljniji ponuditelji u postupku Javne nabave.

Glavni cilj ovog projekta je sanacija klizišta koje predstavlja opasnost za lokalnu zajednicu te rekonstrukcija i asfaltiranje puta koji povezuje Crniće i Crnićki Kamenik.

Planirano je detaljno rješavanje klizišta te rekonstrukcija puta uz ugradnju slivnika kako bi se osigurala stabilnost i siguran prolaz vozila.

Načelnik Pejak izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorom, istaknuvši važnost ovog projekta za lokalnu zajednicu.

"Ova investicija ne samo da će poboljšati sigurnost ove prometnice, već će također olakšati svakodnevni život naših građana", rekao je Pejak.

Općina Kreševo je sredstva za ovaj projekt s 80.000,00 KM osigurala iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja, 25.000,00 KM iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova ŽSB, 30.000,00 Eura iz Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske, a 106.000,00 KM je Općina Kreševo osigurala iz vlastitih sredstava.

Ostatak sredstava od 21.000,00 KM će Općina osigurati do kraja radova.

Potpisivanju ugovora su nazočili vijećnici i mještani Crnića i Rakove Noge, koji su kroz Općinsko vijeće snažno podržali ovaj i ostale razvojne projekte.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije