Otkrili cilj investicije

Prodat hotel "Jugoslavija" po cijeni od 27 mil. eura: Investitor ulaže još 400 miliona

22.03.2024. 10:38 / Izvor: nova.rs
Novalić

Planiraju gradnju modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa hotelom visoke kategorije.

"Milenijum tim", odnosno njegova kćerka firma "MV Investment", kupila je danas hotel "Jugoslavija" u stečaju po cijeni od 27 miliona eura, prenosi Nova.rs.

Kako navode u matičnoj kompaniji, u planu je da u naredne četiri godine ulože više od 400 miliona eura i otkrivaju kakav im je plan za tu lokaciju.

"Milenijum tim" imao je već spremno saopštenje nakon što su potpisali ugovor o kupovini firme "Danube Riverside" u stečaju, koja je vlasnik hotela "Jugoslavija".

Kako su naveli, početnim ulaganjem većim od 42 miliona eura "zaokružili su preuzimanje kompletne lokacije bivšeg hotela Jugoslavija", saznaje Nova.rs.

Oni navode da su prije dvije godine kupili 100 odsto udjela u kompaniji "MV Investment", koja je vlasnik prostora u kome se nalazi "Grand kasino Beograd".

Takođe ističu da planiraju gradnju modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa hotelom visoke kategorije.

"Inicirali smo izmjenu plana detaljne regulacije kako bismo mogli da realizujemo izgradnju moderog stambeno-poslovnog kompleksa sa hotelom visoke kategorije na lokaciji koja, poslije 25 godina, to zaslužuje", piše u saopštenju.

Kako "Milenijum tim" dalje navodi, ukupna ulaganja koja planiraju u naredne četiri godine na tom projektu iznose više od 400 miliona eura.

Inače, "MV Investment" bila je jedina firma koja se prijavila i ispunila uslove na licitaciji za kupovinu hotela "Jugoslavija".

Hotel je prodat po početnoj cijeni od 27 miliona eura.

Osim samog hotela, na prodaju je bilo i građevinsko zemljište na kojem se on nalazi, ukupne površine 45.613 kvadrata (oko 4,5 hektara), ali imovina koju čine luster-tavanica i bronzana bista Aleksandra Zarina, koji su pod posebnom zaštitom kao kulturna dobra.

Iako je hotel "Jugoslavija" sam po sebi brend i nalazi se na atraktivnoj lokaciji uz samu rijeku, na cijenu, ali i zainteresovanost pored podjeljenog vlasništva nad parcelom sa "Milenijum timom", uticali su i sudski sporovi.

U oglasu o prodaji hotela bilo je navedeno da je vlasnike parcele tužila Luka Beograd, čiji je direktor poznati biznismen Milan Beko, a kako se navodi u Katastru, u zabilješki iz marta 2022. godine, ista kompanija pokrenula je spor i pred Upravnim sudom, prenijela je Nova.rs.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije