Skida se čuvena "kocka"

Počela sanacija dijela ulice Za beglukom – plato Širokača, projekat vrijedan 260.000 KM

15.04.2024. 16:40 / Izvor: Akta.ba

Prema tvrdnji načelnika, tradicionalna "kocka" se izmješta prema zahtjevu građana.

Koncem prošle sedmice počela je sanacija dijela ulice Za Beglukom – plato Širokača, a načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Irfan Čengić, je lično posjetio lokaciju radova.

"Rekli su da nećemo uraditi ništa za 10 mjeseci. Jeste teško, ali ovo je već treća ulica na kojoj smo počeli radove ove sezone. Ranije su počeli radovi na sanaciji ulica Dženitića čikma i Niže banje. Iako smo naslijedili vrlo malo spremnih projekata, vrijedno radimo da i u ovih 10 mjeseci započnemo i realizujemo projekte", naglasio je načelnik Čengić. 

Rekao je da se nakon ove tri ulice očekuje sanacija još desetine ulica ove sezone, sve u skladu sa planom i budžetom.

"Trenutno su otvorene 3 milionske javne nabavke vezane za saobraćajnu infrastrukturu: sanacija šest ulica sa Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo na 6 LOT-ova, rekonstrukcija puta za Barice u fazama i ljetno održavanje ulica za naredne tri godine", najavio je načelnik.

Uskoro će Direkcija za ceste KS započeti rekonstrukciju ulice Bistrik, vrijednosti 1,5 miliona KM, cestu i trotoare uz tramvajske šine, te izraditi projekat sanacije regionalnog puta od mosta na Obhodži do raskrsnice kod Konzuma. 

Načelnik se zahvalio i JP Ceste Federacije na projektu sanacije kolovoza dijela magistralne ceste M5 iznad Bistrika, u vrijednosti pola miliona KM.

Zaključena cijena Ugovora za današnje radove na Širokači iznosi 257.715,90 KM, a površina raova je cca 1.450 m2.

"Iako ja lično volim kocku na putu, zbog zahtjeva građana, na ovoj lokaciji će kocku zamjeniti asfalt, dok će postojeća kocka biti iskorištena za neki od naših projekta izgradnje sportsko rekreacijskih zona", istakao je načelnik Čengić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije