Obnova zgrade SodaSo

Odobrena rekonstrukcija, dogradnja i nadogradnja zgrade Vlade Tuzlanskog kantona

14.06.2024. 16:21 / Izvor: Akta.ba
TK

Foto: Arhiva

Vrijednost radova prema projektu kreće se oko 9,5 miliona KM bez PDV-a.

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je danas Rješenje o odobrenju za građenje za izvođenje radova rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona.

Ovo je nakon izdavanja urbanističke saglasnosti i završenog glavnog projekta adaptacije još jedan korak ka obnovi i dogradnji zgrade u kojoj su do 2014. godine bili smješteni Vlada TK i kantonalna ministarstva.

"Mi smo ispoštovali predviđeni rok za izdavanje rješenja o odobrenju za građenje, s obzirom na to da smo predvidjeli da dva mjeseca nakon dostavljanja revidovanog Glavnog projekta zgrade Vlade TK imamo naše rješenje. Uspjeli smo da pravovremeno pribavimo svu potrebnu dokumentaciju i samim time omogućimo da za nekih godinu dana imamo završenu potrebnu dokumentaciju i mogućnost implementacije", naglasila je ministrica Ajšić.

Nakon pravosnažnosti Rješenja, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice pristupit će implementaciji projekta kroz odabir adekvatnog izvođača radova putem javne nabavke.

Nakon izbora izvođača i potpisivanja ugovora predviđen je rok od 12 mjeseci u kojem bi svi radovi trebali biti okončani a objekat predat Vladi Tuzlanskog kantona na korištenje.

Vrijednost radova prema projektu kreće se oko 9,5 miliona KM bez PDV-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije