Raspisan konkurs za izradu idejnog rješenja Kongresnog centra Sarajeva

10.02.2014. 16:12 / Izvor: eKapija.ba
Raspisan konkurs za izradu idejnog rješenja Kongresnog centra Sarajeva

Općina Novi Grad Sarajevo raspisala je konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Kongresnog centra Sarajeva, .

Općina Novi Grad Sarajevo raspisala je konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Kongresnog centra Sarajeva .

Rok za prijem ponuda/zahtjeva za učešće je 10.3.2014. godine, navodi se u konkursu.

Podsjetimo, pregovori o izgradnji kongresnog centra u općini Novi Grad u Sarajevu počeli su 2012. godine, a Odluka o pristupanju izradi urbanističkog projekta Kongresni centar Sarajeva donesena je u maju 2013. godine, o čemu je eKapija.ba ranije pisala.

Kongresni centar Sarajeva trebalo bi da bude  na lokalitetu pored RTV doma, u neposrednoj blizini zgrade općine.

Ovaj objekat će imati press centar, višenamjensku dvoranu (kino dvorana, koncertna, plesna i pozorišna dvorana, sala za revije i izložbe i sl.), hotelsko-ugostiteljski sadržaji, šoping centar, fitnes, kuglana i sl. Pored toga će imati garažu za 500 vozila, trg za oko 2 000 ljudi, klizalište, hokej, terene za tenis, te pješačku stazu preko Bulevara Meše Selimovića do naselja Alipašino polje.

U arhitektonsko rješenje objekta uklopio bi se i trg koji bi postao centralni općinski trg jer danas ne postoji mjesto koje bi se moglo nazvati centrom općine, rečeno nam je ranije iz Općine Novi Grad Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije