Obnova 550 montažnih objekata na pijaci Arizona

16.02.2016. 09:50 / Izvor: Glas Srpske
Obnova 550 montažnih objekata na pijaci Arizona

Na gradačakoj pijaci Arizona nakon požara završava se izgradnja montažnih objekata .Trgovci sve obnavljaju vlastitim sredstvima, i za dan- dva većina njih nastaviće da radi.

Na gradačakoj pijaci Arizona nakon požara završava se izgradnja montažnih objekata. Trgovci sve obnavljaju vlastitim sredstvima, i za dan- dva većina njih nastaviće da radi.

Većina od 550 montažnih objekata koji su uništeni u požaru je obnovljena. Pomoć su obećale opštinske, kantonalne i vlasti Federacije, ali za sada, kažu trgovci ništa nije stiglo.

Ima trgovaca koji ne čekaju da sve trgovine budu završene, već odmah nakon stavljanja krova na objekat, nastavljaju da rade. Na taj način žele da što prije otplate dugove, stvorene zbog uništavnja robe i kredita za gradnju objakata .

"Neki su već otvorili radnje. Јa planiram sutra da završimo radove i da krenem sa radom, rekao je Mahir Mehmedović", trgovac, Srebrenik.

Svi objekti trebalo bi da budu završeni za 15- tak dana. Ostalo je još da se na pijaci gradačačke Arizone, uradi infrastruktura.

Od prihoda koji se dobijaju poslovima na pijaci živi oko četiri hiljade stanovnika Brčkog, Pelagićeva, Gradačca, Tuzle i Srebrenika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije