Skenderija dobija ledenu plohu

06.11.2017. 13:24 / Izvor: Oslobođenje
Skenderija dobija ledenu plohu

Ledena ploha neće moći biti u funkciji tokom cijele godine, već će se koristiti samo zimi.

Centar Skenderija ove zime mogao bi dobiti mobilnu ledenu plohu, za čiju nabavku su rebalansom ovogodišnjeg kantonalnog budžeta izdvojena 1,2 miliona KM.

Ploha se, kako je pojasnio Amer Kapo, direktor KJP Skenderija, nabavlja prije svega za potrebe Evropske olimpijade mladih EYOF 2019, iako će je mimo toga moći koristiti građani, djeca i svi ostali zainteresovani za klizanje.

"Ledena ploha je neophodna za održavanje EYOF-a, a može se koristiti i vani i unutra, to jeste u dvorani “Mirza Delibašić” i na platou ispred Skenderije. Moći ćemo je pomjerati u zavisnosti od organizacije događaja. U narednih 10 dana planiramo raspisati tender za njenu nabavku i ukoliko sve prođe bez žalbi, očekujemo da plohu dobijemo do februara. Međutim, teško je bilo šta prognozirati s obzirom na to da kod nas ništa ne može proći bez problema, što dodatno odgađa realizaciju cijelog projekta", kazao je Kapo.

Ledena ploha neće moći biti u funkciji tokom cijele godine, već će se koristiti samo zimi.

"Njeno održavanje tokom cijele godine je skupo, tako da će se ona moći koristiti samo zimi. Uglavnom, vidjet ćemo sve na koji ćemo način iskoristi plohu. Kada je nabavimo, napravit ćemo program i planove za njeno korištenje", naglasio je Kapo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije