U Boljakovom Potoku će se graditi sportsko igralište

20.12.2017. 10:08 / Izvor: Oslobođenje
U Boljakovom Potoku će se graditi sportsko igralište

Naselje Boljakov Potok postoji više od 30 godina, gusto je naseljeno i ima puno djece, kojoj nedostaje prostor za sport.

U Ulici Hekim Oglu Ali-paše u naselju Boljakov Potok gradit će se sportsko igralište. Ugovor o izvođenju radova danas su potpisali pomoćnik načelnika Općine Novi Grad za finansije Emir Dedović i predstavnik firme Mibral Milan Bralović.

Riječ je o sportskom igralištu koje će biti ograđeno, a za čiju je izgradnju Općina Novi Grad iz budžeta izdvojila 158.000 KM.

"U Ulici Hekin Oglu Ali-paše otkupili smo jedan dio zemljišta na kojem ćemo u narednom periodu izgraditi igralište, koje je vrlo važno za naše najmlađe. Firma Mibral je po proceduri javne nabavke dobila ovaj posao i čim se steknu povoljni vremenski uslovi oni će biti na terenu. Teren je zahtjevan i potrebno je izvršiti njegovu stabilizaciju, riješiti odvodnju oborinske vode i izgraditi pristupne puteve za invalidne osobe", kazao je Dedović.

Igralište je namijenjeno za košarku i mali nogomet i bit će osvijetljeno, tako da će se moći koristiti i u večernjim satima. Njegovom izgradnjom stanovnici ovog dijela naselja, dobit će prostor na kojem će djeca i omladina moći provoditi slobodno vrijeme.

Naselje Boljakov Potok postoji više od 30 godina, gusto je naseljeno i ima puno djece, kojoj nedostaje prostor za sport. S obzirom da u ovom naselju ranije nije postojalo niti jedno igralište, Općina je u 2015, izgradila dječije sportsko igralište u Potur Šahidijinoj ulici, međutim kako se radi o jednom od najvećih novogradskih naselja bilo je neophodno izgraditi još jedan sportski teren u drugom dijelu naselja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije