U Centru "Safet Zajko" otvoreno još jedno dječije igralište

14.06.2018. 13:02 / Izvor: Akta.ba

Igralište je obogaćeno toboganima, visećim mostom, penjalicama i sl, a u njegovim sadržajima danas je uživao veliki broj djece.

Centar „Safet Zajko“ od danas je bogatiji za još jedno dječije igralište, koje svojim izgledom predstavlja piratski brod i namjenjeno je djeci od sedam do 12 godina.

Igralište je obogaćeno toboganima, visećim mostom, penjalicama i sl, a u njegovim sadržajima danas je uživao veliki broj djece.

"Ovaj „piratski brod“ je specifičan po tome što je namijenjen za razvoj motoričkih sposobnosti djece i za zabavu. Pored ovog igrališta u planu je izgranja igrališta za djecu najmanjeg uzrasta sa pješčanim sadržajem, kao i adrenalin park za odrasle. Cilj je da obogatimo Centar sa najvećim broje sadržaja za sport, rekreciju, zabavu i odmaranje", kazao je Kenan Bukva, šef Odsjeka u Službi za investicije i komunalne poslove Općine Novi Grad.

Uz igralište su izgrađeni i prateći sadržaji šetnice, kaldrma, šadrvani i klupe za sjedenje. 

Pored dječijih sadržaja, Općina Novi Grad planira ove godine i izgradnju sportskih terena sa umjetnom travom, kako bi ih mogao koristiti što veći broj naših građana i sportskih klubova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije