Počinje rušenje devastiranog objekta nekadašnje pijace u Švrakinom Selu

14.06.2018. 13:08 / Izvor: Akta.ba
Počinje rušenje devastiranog objekta nekadašnje pijace u Švrakinom Selu

Vrijeme trajanja radova zavisit će od vremenskih uslova i dinamike izvođenja radova.

Devastirani napušteni objekat nekadašnje pijace u ulici Safeta Hadžića bb u Švrakinom Selu, koji više od deset godina ne služi svojoj svrsi, odlagalište je otpada i predstavlja ruglo u centru naselja, uskoro će biti uklonjen.

Rušenje i uklanjanje objekta počet će u ponedjeljak, 18. juna, u 8.30 sati. Vrijeme trajanja radova zavisit će od vremenskih uslova i dinamike izvođenja radova.

Obzirom da ovaj ruševni objekat već duži vremenski period predstavlja opasnost po zdravlje i sigurnost stanovnika, Općina je prije tri godine započela njegovo rješavanje, te je putem Službe za urbanizam, imovinsko - pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina više puta donosila rješenja o uklanjanju devastiranog objekta.

Rješenja su nakon žalbi, podnesenih od strane nekoliko vlasnika poslovnih prostora, poništavana od strane Kantonalnog ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, čime je odgađano rješavanje problema koje je od interesa za širu društvenu zajednicu. 

Međutim, donošenjem novog Zakona o prostornom uređenju (Službene novine Kantona Sarajevo 24/17), Općinska služba za inspekcijske poslove donijela je rješenje o uklanjanju devastiranog objekta.

Time su se stekli uslovi da se problem napuštene, devastirane pijace u Švrakinom Selu trajno riješi na zadovoljstvo stanovnika tog dijela naselja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije