Uskoro izrada projekta za zaobilaznicu nove magistralne ceste M17.4 u Čitluku

29.10.2020. 12:55 / Izvor: Akta.ba
Uskoro izrada projekta za zaobilaznicu nove magistralne ceste M17.4 u Čitluku

Na sastanku je razgovarano i o drugim projektima na području općine Čitluk.

Načelnik općine Čitluk Marin Radišić sastao se u srijedu u Čitluku s ravnateljem Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH Ljubom Pravdićem s kojim je razgovarao o dosadašnjoj suradnji i budućim planovima.

Suradnja Općine Čitluk i JP Ceste FBiH na poseban je način intenzivirana nakon što je Vlada FBiH donijela odluku o prekategorizaciji regionalne ceste R424 Mostar-Čitluk-Ljubuški-Crveni grm u magistralnu cestu s oznakom M17.4.

Od tada su ulaganja u obnovu i održavanje ovog, iz više razloga važnog prometnog pravca, podignuta na višu razinu, a jedan od većih zahvata na spomenutom prometnom pravcu svakako je obnova magistralne ceste u središtu Čitluka.

Uz osvrt na do sada realizirane projekte, načelnik Radišić i ravnatelj Pravdić razgovarali su i o skoroj realizaciji projekta sanacija tzv. "crne točke" u Potpolju.

"Radi se o sanaciji kolničke konstrukcije u vrijednosti od 356.000 maraka. Sadašnja dotrajala kolnička konstrukcija zamijeniti će se novim asfaltnim završnim slojem izrađenim od eruptivnog agregata. Na taj način povećat će se koeficijent trenja, a time i značajno poboljšati sigurnost cestovnog prometa. Nakon provedenog postupka javne nabavke potpisan je ugovor za izvođenje ovih radova koji će početi u studenom ove godine", objavili su iz Općine Čitluk.

Za plan i program 2021. godine dogovorena je izrada potrebne projektne dokumentacije za zaobilaznicu nove magistralne ceste M17.4 u zoni urbanih naselja, odnosno za izmještene magistralne ceste u široj zoni Čitluka.

Na sastanku je razgovarano i o drugim projektima na području općine Čitluk.

Iz Općine podsjećaju, kako je krajem prošle godine realiziran projekt zamjene cjelokupne kolničke konstrukcije u dužini 900 metara, praćen zamjenom oštećenih rubnjaka i postavljanjem horizontalne signalizacije, kao i uređenje dodatnih 350 metara magistralne ceste kroz redovno održavanje koje provodi JP Ceste FBiH.

Na ove radove Općina Čitluk nadovezala se obnovom nogostupa i zamjenom starog sustava javne rasvjete novim mnogo učinkovitijim i ekonomičnijim sustavom s LED rasvjetom, što je primjer dobre suradnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije