Uskoro realizacija milionskog projekta izgradnje puta Zenica - Babino

01.10.2020. 12:58 / Izvor: Akta.ba
Uskoro realizacija milionskog projekta izgradnje puta Zenica - Babino

Sporazum o prijateljskom okruženju je potpisan između Grada Zenica i JP Autoceste FBiH u oktobru 2019. godine.

Sredinom narednog mjeseca počinje realizacija milionskog projekta rekonstrukcije lokalnog puta Zenica - Babino, najavio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Kako je saopšteno iz gradske uprave projekat se realizuje u sklopu Sporazuma o realizaciji projekata iz programa prijateljskog okruženja prilikom provođenja aktivnosti na projektovanju i izgradnji autoceste Koridora 5C, dionica Donja Gračanica (Zenica-sjever) - tunel Zenica.

Sporazum o prijateljskom okruženju je potpisan između Grada Zenica i JP Autoceste FBiH u oktobru 2019. godine.

Lokalni put Zenica - Babino proteže se od "kapije 2" Kantonalne bolnice Zenica, nastavlja se putem za Smetove te se odvaja preko naselja Peševići i Poce i spaja se sa regionalnom cestom Zenica - Babino - Arnauti.

Planirana rekonstrukcija podrazumijeva upravo ovu trasu puta za Smetove, kao i dionicu od skretnice za Peševiće u dužini tri kilometra, izgradnju autobuske okretnice u Peševićima i rekonstrukciju dionice lokalnog makadamskog puta od Peševića do Poca.

"Raduje me što zeničku javnost mogu informisati da za nepunih mjesec dana počinje realizacija milionskog projekta rekonstrukcije lokalnog puta Zenica - Babino. U okviru tog projekta, planirana je izgradnja asfaltnog puta u selu Peševići, zatim izgradnja autobuske okretnice i velike podzide", istakao je Kasumović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije