Uskoro tender za izradu projekta dionice Šićki Brod – Đurđevik

Investicije / PROJEKTI

Uskoro tender za izradu projekta dionice Šićki Brod – Đurđevik

18.02.2020. 15:50 / Izvor: Akta.ba

Gradovi Tuzla i Živinice će bez odlaganja i u najkraćim mogućim rokovima odgovoriti na sve zahtjeve koji se budu ticali i koji budu u domenu lokalnih zajednica, a u pogledu stvaranja preduslova za izgradnju nove dionice ceste Šićki Brod – Đurđevik, dogovoreno je na današnjem sastanku delegacija Vlade Tuzlanskog kantona s jedne i gradova Tuzla i Živinice s druge strane.

Naime, danas je u prostorijama Vlade upriličena prezentacija projekta i do sada realiziranih aktivnosti u vezi sa izgradnjom nove dionice magistralne ceste Šićki Brod – Đurđevik, kao i aktivnosti koje će uslijediti u narednom periodu, a za čiju će realizaciju biti neophodne i saglasnosti i angažman lokalnih zajednica.

Kako su istaknuli premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Edin Buševac, u Federalnoj direkciji cesta je završen projektni zadatak i uskoro se može očekivati raspisivanje tendera za izradu projekta ove dionice ceste. 

"Grad Tuzla je za gradnju i sigurno neće biti kočnica ovom projektu. Smatramo da je u izgradnji razvoj", kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Premijer Tulumović je iskazao zahvalnost za razumijevanje i spremnost gradskih institucija da u što kraćim rokovima odgovore na svoj dio zadatka i urade svoj dio posla, a sve kako bi se što prije počelo sa izgradnjom. 

Tokom današnjeg sastanka razgovaralo se i o drugim strateškim pitanjima od značaja za Tuzlu, Živinice, Tuzlanski kanton ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije