Važan projekt: Za izgradnju aerodroma u Bihaću 25 miliona KM

30.12.2020. 10:07 / Izvor: Akta.ba
Važan projekt: Za izgradnju aerodroma u Bihaću 25 miliona KM

U Budžetu su planirana sredstva na ime kapitalnih transfera javnim preduzećima po osnovu unapređenja avioprometa.

Predstavnički dom usvojio je Budžet za 2021. godinu u sklopu kojeg je 25 miliona KM namijenjeno za JP Aerodrom Bihać na ime kapitalnih transfera javnim preduzećima po osnovu unapređenja avioprometa.

Naime, zastupnici su na 17. redovnoj sjednici izglasali spomenuti transfer, koji će se naći u Budžetu FBiH za 2021. godinu.

Koliko je strateški bitan ovaj projekt svojevremeno je potcrtavao i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazilić.

"Ovakav projekat će nas preporoditi, jer ima veliki značaj za naš grad i kanton iz razloga što najviše dijaspore imamo upravo mi u Krajini. Isto tako, razvoj turizma je vezan za to, a naravno odmah bi mogli neke letove koji sada dolaze iz Turske u Sarajevo, pa idu kombijem ili autobusom u Bihać, da preusmjerimo automatski na ovaj aerodrom. Također isto tako i vizni režim je u igri, jer kada imate direktnu liniju onda može da se izbjegne takvo nešto. To bi Bihać dovelo u rang sa Sarajevom i Mostarom. Nacionalni park Una, kao nosioc turizma, i aerodrom, u potpunosti bi preporodili ovaj kraj. Ono što mi je drago je to da je Vlada Federacije BiH unijela to u strateške projekte, što znači da pridaju važnost tome. Zatim, politički je stabilan projekat i sve stranke to podržavaju. Ovdje su dolazili vrlo ozbiljni ljudi iz Koreje iz Emirata, Saudijske Arabije, Katara, Turske i Njemačke, koje zanima cijela ova stvar”, izjavio je ranije Fazlić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije