Vilsonovo šetalište dobija novo osvjetljenje

30.06.2021. 14:34 / Izvor: Akta.ba
Vilsonovo šetalište dobija novo osvjetljenje

Radi se o projektu modernizacije javne rasvjete u Vilsonovom šetalištu i to na dionici od mosta Topal Osman – paše do Mosta Suade Dilberović i Olge Šučić.

Na Vilsonovom šetalištu u toku je izvođenje I faza radova na rekonstrukciji javne rasvjete koja obuhvata ugradnju 148 ambijentalnih svjetiljki tipa “fenjer” na postojeće stubove javne rasvjete i 43 svjetiljke za cestovnu rasvjetu koje se postavljaju na sajlu.

Radi se o projektu modernizacije javne rasvjete u Vilsonovom šetalištu i to na dionici od mosta Topal Osman – paše do Mosta Suade Dilberović i Olge Šučić, koji će se realizirati u dvije faze.

Sve svjetiljke će sadržavati LED module u skladu sa potrebnim standardima za klase saobraćajnice i šetalište, te u skladu sa preporukama Pravilnika o tehničkim uslovima sistema javne rasvjete Kantona Sarajevo. U II fazi radova predviđena je mogućnost daljinskog upravljanja i dimovanje, tzv. pametna javna rasvjeta, čime  će se na ovom lokalitetu ostvarit više od 60 posto uštede električne energije, što je ujedno i primarni cilj realizacije ovog projekta.

S obzirom da se radi o dionici koja jednim dijelom obuhvata i područje Općine Centar, Općina Novo Sarajevo je pribavila  saglasnost Općine Centar za učešće u projektu rekonstrukcije i unaprjeđenja sistema javne rasvjete u Vilsonovom šetalištu na dionici koja se nalazi na teritoriji ove Općine.

Na predmetnoj dionici postoji  ukupno 148 stubova javne rasvjete, od čega na području Općine Novo Sarajevo 112, a na području Općine Centar 36.

Izvođač radova je firma “SES” d.o.o. Sarajevo, a nadzor nad radovima obavlja Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije