Za autoput Rača-Bijeljina potrebno eksproprisati 640 parcela

17.03.2020. 11:53 / Izvor: SRNA
Za autoput Rača-Bijeljina potrebno eksproprisati 640 parcela

Na zvaničnoj internet stranici grada Bijeljina postavljena je konačna trasa dionice auto-puta i gasovoda od Rače do granice Bijeljine sa distriktom Brčko.

Za dionicu autoputa Rača-Bijeljina potrebno je obilježiti i eksproprisati oko 640 parcela, odnosno oko 175 hektara većinom poljoprivrednog zemljišta, rečeno je Srni u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIPP/.

U RUGIPP-u očekuju da geodetsko-tehnički radovi za dionicu auto-puta Rača-Bijeljina, koji su počeli 11. marta, budu završeni za dva mjeseca, ukoliko to vremenske prilike budu omogućavale.

"Za ovu dionicu u dužini od 20 kilometara formirano je pet timova geodetske struke, ukupno 10 geodetskih stručnjaka, za obilježavanje trase auto-puta", rečeno je u RUGIPP-u.

Nakon što se završe geodetsko-tehnički radovi na terenu ide se u postupak eksproprijacije i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za utvrđenu trasu.

U Upravi su naveli da je za dionicu auto-puta Brčko-Rača usvojen plan parcelacije, te da su spremno dočekali stupanje na snagu Zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta i gasovoda dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača.

"Ovim zakonom predviđeno je da geodetsko-tehničke radove vrši RUGIPP", podsjetili su u Upravi i dodali da je RUGIPP obezbijedio sva potrebna materijalno-tehnička sredstva i formirao timove iz reda zaposlenih geodeta koji će izvoditi radove.

Za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u postupku eksproprijacije takođe su formirani timovi koje čine geodete i diplomirani pravnici, za koje je održana edukacija u petak, 13. marta, u Bijeljini.

Na zvaničnoj internet stranici grada Bijeljina postavljena je konačna trasa dionice auto-puta i gasovoda od Rače do granice Bijeljine sa distriktom Brčko.

U sekciju "geografski informacioni sistem" na linku https://bit.ly/38NHeTU nalazi se detaljan prikaz parcela koje će biti obuhvaćene eksproprijacijom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije