Za mjesec prvih 100 metara Devete transverzale

26.03.2018. 09:32 / Izvor: Avaz.ba
Za mjesec prvih 100 metara Devete transverzale

U narednih 30 dana plani­ran je završetak radova na ovoj dionici do prvog sloja asfalta.

Za mjesec će biti za­vršena gradnja prvih 100 metara Devete transverzale u Novom Gradu, kazali su iz "Euro-asfalta", izvođača ra­dova na ovoj dionici.

Trenutno se radi prva fa­za u dužini od 100 metara, i to iskop, gradnja kamenog nasipa, betoniranje potpor­nih zidova, priprema tam­pona i podloge na pješačkim stazama i završni radovi na centralnoj odvodnji.

Sloj asfalta

Nedavno su, kako bi se mogli završiti zidovi, srušena i dva betonska ob­jekta uz halu "Energoinves­ta" koji su bili u gabaritima projektirane saobraćajnice.

U narednih 30 dana plani­ran je završetak radova na ovoj dionici do prvog sloja asfalta.

Prema najavama iz Mi­nistarstva saobraćaja KS, nastavak gradnje Devete transverzale prema Bolja­kovom Potoku uskoro će bi­ti dodijeljen ovoj firmi. Ra­di se o okvirnom sporazumu na četiri godine s proci­jenjenom vrijednosti od 18 milionaKM.

"Još nije potpisan okvir­ni sporazum. Precizirano je da od momenta uvođenja u posao radovi traju 548 dana. Nadvožnjak će biti dug 170 metara i u drugoj fazi plani­rano je spajanje ulica Dže­mala Bijedića i Safeta Zajke u Boljakovom Potoku", ista­kli su iz "Euro-asfalta".

Neriješeni odnosi

Gradnja prvih 100 meta­ra trebala je početi 5. sep­tembra 2016. i biti završena do kraja te godine, za šta je planirano 580.000 maraka. No, zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa s Tvornicom dalekovodnih stubova "Energoinvest gradnja" bila je obustavlje­na.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije