Investicije / PROJEKTI

Završena izgradnja kružnog toka u Hrasnici (Foto)

06.11.2020. 14:00 / Izvor: Akta.ba

U ilidžasnkom naselju Hrasnica završeni su radovi na izgradnji kružnog toka.

Presijecanjem vrpce načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor firme, izvođača radova Mevludin Comerc d.o.o, Almir Bučan, 6. novembra 2020. godine ozvaničili su okončanje radova i pustili u promet saobraćajnicu.

Općina Ilidža je u ovoj budžetskoj 2020. godini planirala izgradnju kružnog toka u Hrasnici i nastavak prema Famosu sa dva kolovoza u dužini 180 metara i dalje preusmjeravanje u jedan kolovoz. Iznos ugovorenih radova je 1.518.778,39 KM. Izvođenje javne rasvjete  povjereno je firmi Testingelektro d.o.o u vrijednosti 83.686, 59 KM.

Ovaj projekat u potpunosti je finansirala Općina Ilidža.

“Izgradnjom kružnog toka  povezala se Hrasnica sa Ilidžom sa dva kolovoza  po dvije  saobraaćajne trake u dužini 4.6  kilometara. Sam početak  izvođenja radova uslovljen je bio  izmještanjem instalacije van tramvajskog i saobraćajnog pojasa i izmještene su van pojasa saobraćajnice i kružnog toka. Ovaj kruži tok rasteretit će saobraćaj i poslužiti  sigurnosti u saobraćaju", rekao je načelnik Memić.

Urađeno je izmještanje gasovoda, vodovodnih cijevi promjera 100,150,200,400 milimetara, kao i  izmještanje instalacija BH Telekoma i Elektrodistribucije. Stručni nadzor nad izvođenjem obavljao je Zavod  za izgradnju Kantona Sarajevo. Projekat je uradila projektna kuća TZI Inžinjering d.o.o

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije