Investicije/ PROJEKTI

Završena prva faza radova na obilaznici Brod

Rekonstrukcijom oko jednog kilometra ove ulice završena je prva faza radova na obilaznici Brod.

02.05.2020. 09:56 / Izvor: Akta.ba

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović, direktor Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić i načelnik opštine Brod Ilija Jovičić u četvrtak su zvanično u saobraćaj pustili rekonstruisanu Ulicu Brodskog bataljona.

Rekonstrukcijom oko jednog kilometra ove ulice završena je prva faza radova na obilaznici Brod, vrijednosti 1. 700. 000 maraka. Projekat izgradnje ove obilaznice obuhvata još i izgradnju dvije kružne raskrsnice, čija je gradnja dio druge i treće faze ovog projekta, ukupne vrijednosti 3,9 miliona KM.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović istakao je da je obilaznica Brod značajna za rasterećenje saobraćaja kroz ovu opštinu, jer je u blizini granični prelaz koji je veoma frekventan, te da će obilaznica biti povezana i sa carinskim terminalom, što će olakšati prevoz stvari u međunarodnom transportu.

On je dodao da će Vlada Republike Srpske i u narednom periodu podržati ovakve projekte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije